de-fyra-arstiderna.blogg.se

Fyra vänner, fyra vardagar, fyra personligheter. Vi inspirerar, ni läser. Hoppas ni finner vår blogg användbar och rolig.

Bullar att dö för !

Kategori: Recept

God eftermiddag! 
Idag är det ju söndag , och jag hade lite tråkigt . . . så jag bakande bullar för 20 pers. Eftersom jag inte hade mandelmassa hemma , så kunde jag inte göra den supergoda fyllningen. Men som min mor brukar säga ; man tager vad man haver. Jag gjorde fyra olika fyllningar till fyra olika kransar , och jag tänker dela med mig dessa recept ^ ^ 
So . . . Let's get started ! 

Du behöver:
Till degen:
50 g jäst 
1 1/2 dl socker 
150 g smör  ( rumstempererat) 
3 dl mjölk 
1 ägg 
En nypa salt 
Ca 10 dl mjöl



Fyra olika fyllningar : 

Nummer 1 : 
2 msk Lemoncurd , antingen hemmagjord eller köpt på burk

Nummer 2 :
Aprikos marmelad ca 1 msk
Vanilj kvarg  ca 1 msk

Nummer 3:
20 gram smör(rumstempererat)
En halv snickers ( i små bitar)
1 tsk msk kakao 
1 tsk kvarg ( vanilj)
 2 tsk socker 

Nummer 4:
20 gram Philadelphia ost
 1 msk florsocker 
4 tsk kakao 
 20 Pistage nötter ( hackade)


Då börjar vi :
Degen
1: Värm mjölken tills fingerwarm , ca 37 grader. Smula jäst i en stor bunke , tillsätt mjölken och rör tills det inte finns några klumpar. 
Tillsätt sockret, smöret , salt och ägget. Rör om. Smöret kommer bli väldigt klumpigt , men det kommer att fixa sig sedan , jag lovar.
2: Tillsätt mjöl , lite i taget , och börja fixa ihop till en smidig deg.
3: Låt jäsa under duk i en timme.

Under tiden så kan du börja göra fyllning nummer 3 och 4.

3: 
Blanda smör med kvargen. När det har kommit ihop , blanda i resten av ingredienserna. Om det blir för tjockt och svårt att arbeta med , så tillsätt lite mer kvarg.
Låt den stå framme i köket , om du ställer in den i kylen så stelnar den och blir svår att bre ut.

4: 
Vispa med elvisp Philadelphia osten , florsocker och kakao.
Blanda inte in pistage nötterna , för dem ska strös över sen.

När din deg har jäst klart , så dela upp den i fyra delar. Kavla ut dem rektangulärt på ett mjölat bakbord. De ska ca vara en halv cm tjocka. Bre sedan på smör som är rumstempererat eller sånt där smör som är flytande. Lägg på vilken fyllning du vill, bre ut , men inte för tjockt och inte för tunt. Du kan antingen görs vanliga bullar , eller vetelängder. Om du är ovan , så borde du göra bullar istället. Då rullar du bara ihop , skär i lika stora bitar och lägg på plåt , antingen som en krans eller separat . Om du vill ha en liten utmaning , så kan du prova på vetelängder. Rulla , och lägg den med skarven ner , på en plåt med bakplåtspapper. Nu kan du börja klippa , iallafall om du vill ha vetelängder , vilket jag rekommenderar. Om du är högerhänt , börja från höger sida , om du är vänster hänt ; från vänster. Det är lite svårt att skriva hur du ska klippa , men det finns två olika versioner du kan göra . Det finns kammen , som du klipper allt åt samma sida , medan den " vanliga längden " är varvat. (Se bilden nedan)
Se till att alltid klippa lika stor hack , för annars blir det inte snyggt!
När du har klippt , så låt dem jäsa i ca 45 - 50 minuter. 
Medan de jäser , kan du sätta på ugnen 175 grader. 
När de har jäst klart , pensla med ägg och pärlsocker, eller pistagenötter eller lite kakao.
Låt stå inne i 20-25 minuter.
Hoppas det smakar ! 


Så det var ett recept som jag finner väldigt användbart och bra . Jag hoppas du gör det också , och sorry för de dåliga beskrivningarna - jag har lite svårt att förklara saker . . . Hursomhelst - jag har lite bilder på hur mina längder blev , So . . . Here you go ! 
Choklad och pistage krans 


Från vänster : choklad och snickers längd, lemoncurd, aprikos och vanilj.

/ Summer




Kommentera inlägget här: